Tabletki antykoncepcyjne od 18 lat?

Każdy prędzej czy później Jej pragnie, każdego dosięga Ręka Miłości, dla jednych jest łaskawa, inni błądzą i muszą walczyć. W tym forum piszemy o pułapkach, rozterkach i radościach związanych z wyjątkowym stanem jakim jest jest Miłość.

Tabletki antykoncepcyjne od 18 lat?

Postprzez olka03 » 19.02.2010, 16:09

Hej, mam 17 lat, jestem ze swoim chlopakiem już prawie dwa lata i chcemy rozpocząc współżycie. Wcześniej jednak chcemy się odpowiednio zabezbieczyc dlatego wybieram się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne, jednak nie wiem czy mi je przepisze ze względu na to, że jestem niepelnoletnia? Prosze o odpowiedzi osób, które mają jakąś wiedze w tym temacie, z góry dzięki ;)
olka03
Młody aktywny

Re: Tabletki antykoncepcyjne od 18 lat?

Postprzez Martuśka » 19.02.2010, 17:51

Trzeba mieć ukończone 18 lat by samemu dostać takie tabletki. W innym wypadku uzyskasz je tylko za zgodą prawnego opiekuna/rodzica.
Moje serce jest zamoczone w winie. Ale Ty będziesz w moich myślach.
Na zawsze...

www.photoblog.pl/martaimichal :)
Martuśka
Prawie autorytet

Re: Tabletki antykoncepcyjne od 18 lat?

Postprzez Kamilka » 13.03.2010, 16:41

to będzie ściema, ale skoro środki antykoncepcyjne są tak ciężko dostępne, to proponuję pójść do ginekologa (z mamą) i powiedz, że bardzo źle znosisz okres - bóle brzucha, mdłości itp.. powinien od razu przypisac Ci tabletki na wyregulowanie okresu i zmniejszenie uciążliwości :P
może to nie jest najodpowiedniejsze wyjście, ale lepsze to niż niechciana ciąża...

później oczywiście będziesz musiała zrobić różne badania, żeby sprawdzić czy Ci nie szkodzą...
"To właśnie możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące..." P. Coelho

:*
Kamilka
Młody rozbrykany

Powrót do Miłość