Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.

Postprzez Anuś » 10.01.2010, 00:42

Nikt nic jeszcze o tym nie napisal?;P Nie wierze;P
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
Anuś
Prawie autorytet

Re: AVATAR

Postprzez Paweł » 10.01.2010, 12:56

widzialem zapowiedzi... ciekawe.

slyszalem opowieści, podobno ciekawe, ale najlepiej obejrzec w kinie i koniecznie w 3d.

sam jeszcze nie widziałem.

a jakie jest Twoje zdanie? :D
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // http://www.active-people.com // me? pawel.florczak.info
Paweł
Morphlorchack

Postprzez Martuśka » 10.01.2010, 23:27

Byłam w kinie, widziałam:) ale nie w 3D - nie wytrzymuje długo na filmach tego typu a 2,5h to stanowczo za długo na 3D:)
Polecam:) Opłaca sie wysiedzieć tyle czasu:) w 3D zapewne są niesamowite efekty (o ile wykorzystali dobrze tą technikę) jednak po pierwsze 20zl to stanowczo za dużo za bilet a po drugie ja po 40 minutach wymiękam (ból głowy i oczu)...
Moje serce jest zamoczone w winie. Ale Ty będziesz w moich myślach.
Na zawsze...

www.photoblog.pl/martaimichal :)
Martuśka
Prawie autorytet

Postprzez Anuś » 14.01.2010, 02:08

no ja widzialam w 3D :) tylko pore na film wybralismy slaba.. bo 1.01 o 14 (a po sylwestrze poszlismy spac po 6..;p - wiec wytrzymac bylo ciezko - ale nie z nudy, tylko ze zmeczenia;) )

Film dobry, fajne efekty :) Tylko fabuła ot taka ;) Nowa wersja Pocahontas jak to mowia niektorzy.. i za duzo sie nie myla ;p Ale zeby wymyslic ten ich swiat... :) To 'trzeba miec fantazje i pieniadze' ;)
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
Anuś
Prawie autorytet

Postprzez Paweł » 17.01.2010, 22:11

czyli proste, trza się wybrać póki grają w kinach :)
Paweł
Morphlorchack

Postprzez Linka » 19.01.2010, 19:07

Efekty super, chociaż momentami obraz wydawał się troszkę zamazany (nie tylko mi się tak wydawało), a treść nieco przewidywalna. Tak, czy inaczej warto wydać te 20 albo 25 zł na obejrzenie chociażby efektów.
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
Linka
Prawie autorytet

Postprzez aguśka » 19.01.2010, 21:39

ja tez się tak już ze 2 tyg. wybieram, a Wasze opinie jeszcze bardziej mnie zachęcają... ;)
"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
aguśka
Człowiek czynu

Postprzez Martuśka » 20.01.2010, 01:22

Ile opinii, komentarzy i wpisów czytałam na temat tego filmu tak nigdzie nie doszukałam sie negatywnej opinii:) Dlatego aguśka idź póki grają:) w kinie zawsze lepszy efekt niż na komputerze:)
Moje serce jest zamoczone w winie. Ale Ty będziesz w moich myślach.
Na zawsze...

www.photoblog.pl/martaimichal :)
Martuśka
Prawie autorytet

Postprzez Kamilka » 10.04.2010, 20:38

wreszcie i ja obejrzałam... późno, bo późno, ale powiedziałam sobie, że obejrzę tylko w 3D. Mieliście rację - naprawdę warto :))

może fabuła sama w sobie nieciekawa (zgadzam się z opinią że to nowoczesna Pocahontas) ale dla tych efektów 3D warto pójść.

Podobno już kręcą 2 część. Napewo pójde ;)
"To właśnie możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące..." P. Coelho

:*
Kamilka
Młody rozbrykany

Postprzez Liceallna » 01.09.2010, 14:52

Moim zdaniem też warto, mimo iż jak na moje, to naprawdę za dłuuuugi... no, ale da się wytrzymać :D a tak serio, to naprawdę koniecznie w kinie i w 3D, cały film na tym polega, że widz czuje się jakby przenikał do przedstawionego świata, super! fabuła fakt, że Pocahontas w innej wersji :D ale tak czy siak na pewno ma swój urok i warto zobaczyć. Dobre na zły humor, albo po prostu jak chcemy przeżyć, obejrzeć ciekawy film bez potrzeby nadmiernego wysiłku umysłowego, tak po prawdzie... podsumowując: polecam :)
ale że kręcą drugą część? nic o tym nie wiedziałam... a to potwierdzone informacje czy też tylko plotki ze świata filmowego? ktoś może wie? dzięki za odpowiedź! ;)
Liceallna
Młody aktywny

Postprzez Paweł » 01.09.2010, 21:15

też już gdzies o tym czytałe, że mają kręcić... co w sumie było by głupie, gdyby tego nie zrobili.

Zakładając tym bardziej, że właśnie weszła do kin 'wersja specjalna' to 2, 3 i 4 jest pewna ;)
Paweł
Morphlorchack

Powrót do Film & Kino