Świńska grypa

Dzisiejszy świat i Polska to wiele kontrowersji i pytań. W tym forum poruszamy wszystkie problemy polityczne, gospodarczo-społeczne i kulturalno-religijne świata. Tu możecie pisać co Wam się nie podoba w dzisiejszym systemie, który kraj będzie nowym supermocarstwem i który polityk jest skorumpowany (-;

Świńska grypa

Postprzez Martuśka » 02.11.2009, 03:07

No to podobno na Ukrainie jest epidemia. Można wiele o tym usłyszeć i przeczytać. Sama przeglądając jakieś forum natknęłam sie na post dziewczyny z Ukrainy, która chorowała na tą grypę w lipcu. Tak w skrócie pisała, że szybciej wyleczyła sie z tej grypy niż ze zwykłej. Jedynie ta grypa jest gorsza od zwykłej bo szybciej można sie nią zarazić (osoby podatne są na nią bardziej narażeni).
Nie wierzę w to co mówią w tv/radiu choćby dlatego, że statystyki nie są pełne. Nikt już nie pamięta o tym, że Ukraina jest biednym krajem, odsetek osób biednych, których nie stać na leczenie (zapewne ofiar tej grypy) jest duży, lekarstwa i pomoc jest też w mniejszym stopniu dostępna jak choćby u nas. Na dodatek nie jest to więcej osób chorych na świńską grypę niż na zwykłą grypę w tym okresie (tak czytałam).

Boicie sie tej grypy? Myślicie, że jednak to poważna choroba czy podchodzicie do niej jak do zwykłej grypy? Planujecie jakieś szczególne środki ostrożności?
Moje serce jest zamoczone w winie. Ale Ty będziesz w moich myślach.
Na zawsze...

www.photoblog.pl/martaimichal :)
Martuśka
Prawie autorytet

Powrót do News Room